Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Johan Eriksson blir medicinskt ansvarig i ÖSK Fotboll

ÖSK meddelar idag, att man utsett Johan Eriksson som medicinskt ansvarig för ÖSK Fotboll. Samtidigt har man tackat av sjukgymnasten Ulf Gustavsson och fysioterapeuten Peter Brolin för deras arbete i klubben och med A-lagstruppen.

Jag får en känsla av att man i samband med detta höjer statusen på den tjänst som Eriksson tillträder. Tidigare har man väl inte haft någon som titulerats medicinskt ansvarig. Det är möjligt att man samtidigt ändrar något på profilen för tjänsten. Både Gustafsson och Brolin är fysioterapeuter/sjukgymnaster medan Eriksson är naprapat. Vad detta betyder i praktiken är svårt för en utomstående att ha någon definitiv uppfattningen om, men det är en viss skillnad i vad en naprapat och en sjukgymnast/fysioterapeut gör.

Eriksson kommer senast från en tjänst hos Vasalunds IF och har även jobbat inom Naprapatlandslaget (inget landslag utan en kedja med naprapatmottagningar).

ÖSK: Johan Eriksson ny medicinskt ansvarig i ÖSK Fotboll
Naprapatlandslaget: Profil Johan Eriksson
ÖSK: Tack Peter Brolin
ÖSK: Tack för allt Ulf Gustavsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.