Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Omtag 2022: Kent Persson vald till ny ordförande

Vid gårdagens (som var en tisdag) extra förenings- och bolagsstämmor valdes Kent Persson till ny ordförande i ÖSK Fotboll och ÖSK Elitfotboll. Av NA:s rapportering att döma var det en enhälligt val av de närvarande 15 medlemmarna. Vid utgången av år 2020 hade föreningen 3.368 medlemmar så man kan väl inte med bästa vilja i världen påstå att intresset var på topp.

Att det inte fanns några alternativ bidrog förmodligen till det låga deltagandet. Det fanns ju bara en kandidat (nominerad av valberedningen) och förmodligen inget annat alternativ än att rösta ja. Jag undrar vad som hänt om Persson fått en majoritet av nej-röster emot sig. Hade Pauly fått sitta kvar ett tag till då? Förmodligen.

Persson, som väl än så länge borde ha rätt dimmiga begrepp om ÖSK och om vad situationen kräver, har beordrat full fart framåt och hade sitt första styrelsemöte direkt efter det att han blivit vald.

Utan att veta mer om Persson än att hans tid som politiker verkar ha varit kantad av motsättningar och konflikter kan jag inte annat än hoppas att han kommer att överraska positivt genom att få rätt saker gjorda i samförstånd med organisation och övriga intressenter.


211216. SR P4 Örebro: Intervju med Kent Persson
211216. ÖSK: Intervju med Kent Persson (video)


211215. NA: Kent Persson vald till ny ordförande i ÖSK
211215. Fredrik Carlsson (NA): Snabbt, bestämt och framåt – ÖSK-supportrarna måste få något att tro på igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.