Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Hussein Ali debuterade från start i U 21-kvalet

Det blev debut som startspelare i en tävlingsmatch i kvällens EM-kvalmatch mot Bosnien-Herzegovina för Hussein Ali. En match som Sverige vann med hela 4-0. I den ordinarie högerbacken Emil Holms frånvaro (som var avstängd) spelade Ali från start och han skötte sina uppgiftet utan några anmärkningar. Som grädde på moset kunde han i matchen slutskede få en assist noterad på sin konto efter en klassisk inspelning från en trängd situation vid kortlinjen. Benjamin Nygren nickade in hans inspel.

Annars blev det väl inte så mycket offensivt spel som vi är vana vid från Alis sida. Hans högerkantskollega Patrik Wålemark hade första tjing på startpositionen till höger i det offensiva spelet så Ali fick rycka in i planen för att lämna mer plats åt Wålemark.

På det hela taget en helgjuten insats av ÖSKs högerback. Till tisdagens bortamatch mot Irland är väl Holm tillbaka, vilket lär förpassa Ali till bänken igen.

SvFF: Övertygande trepoängare i Borås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.