Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

F16/05: Sverige vann men Pelgander på bänken

Det svenska F16-landslaget vann även sin sista match i EM-kval 1 inför F17-EM nästa år. Tack vare en ett mål bättre målskillnad tog Sverige även gruppsegern före tvåan Frankrike. En gruppseger vilken innebär en bättre seedning (och därmed ”sämre” motståndare) i det avgörande EM-kval 2.

ÖSKs Elsa Pelgander, som iofs. är underårig blev sent inkallad som reserv till landslagstruppen, fick nöja sig med en bänkplats. Det blev därmed bara spel en halvlek i den första kvalmatchen för Elsas del. Men hon har förmodligen haft ett positivt utbyte efter nästan en vecka med spelarna och tränare i den ett år äldre landslagstruppen.

Att hon inte fick någon speltid i de två senaste matcherna innebär förhoppningsvis, att hon är både fräsch och spelsugen inför ÖSK-damernas viktiga hemmamatch mot Rössö i morgon.

SvFF: Sverige gruppsegrare i EM-kvalet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.