Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

F16/05: Sverige vann med Pelgander på bänken

Det svenska flicklandslaget besegrade igår Italien med 5-0 i en lite märklig match (kan man väl tycka). En match som ändrade karaktär med en halvtimme kvar att spela. Sverige hade visserligen tagit ledningen med 1-0 i mitten av den första halvleken, men några fler mål blev det inte för Sverige förrän Line Wessman (Brommapojkarna) byttes in i den 57;e minuten. När matchen var slut stod det som sagt 5-0 och det var Wessman som gjort alla de fyra tillkommande målen. Bra jobbat kan man väl tycka.

ÖSKs Elsa Pelgander, som reservinkallats till landskamperna, fick göra sin F16-debut i premiärmatchen mot Frankrike. Mot Italien blev det dock inte någon speltid utan den fick hon se i sin helhet från bänken. Avslutningsmatchen spelas mot jumbolaget Wales och då får förhoppningsvis Elsa lite speltid. Det är ju ett tufft program med tre matcher på en vecka och jag antar att landslagsledningen inte vill slita alltför mycket på spelarna.

De tre bästa lagen går vidare till det slutliga EM-kvalet och det är redan klart för Sverige, Italien och Frankrike. Men den slutliga placeringen i EM-kval 1 bestämmer seedningen i det avgörande kvalet och Sverige vill givetvis säkra ett så fördelaktigt utgångsläge som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.