Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Åström kvar i ÖSK

För två veckor sedan dök det upp ett rykte om att ÖSKs VD Simon Åström var aktuell för jobbet som klubbdirektör i AIK Fotboll efter Björn Wesström som beslutat sig för att lämna den omöjliga och otacksamma uppgiften.

Inte så troligt, tyckte jag då, med tanke på att under Simon Åströms år i klubben har framgångar och expansion inte varit något som kännetecknat utvecklingen. Här bortser jag från de sportsliga resultaten, som jag tror VD har haft rätt små möjligheter att påverka. Det är styrelsen som utsett den sportsliga ledningen. Och det är den sportsliga ledningen som misslyckats med att utveckla fotbollssidan.

Att det inte bli något AIK-jobb bekräftades igår kväll, då AIK meddelade att Brommapojkarnas klubbdirektör som engageras för uppgiften. (Klubbdirektör förresten – vad gör en sådan person, som tydligen finns både i AIKs och BPs organisationer).

Hur som helst med det – Simon Åström blir kvar i ÖSK – i alla fall lämnar han inte av den anledningen. Hur det ser ut på lite längre sikt känns väl oklart.

NA: ÖSK får behålla vd:n – AIK rekryterar från Stockholmsklubb
AIK: Ny klubbdirektör för AIK Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.