Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

F16/05: Landslagsdebut för PelganderElsa Pelgander som i sista ögonblicket kallades in från en reservplats till den landslagstrupp som siktar mot en plats i nästa års F17-EM fick debutera redan i kvalspelets första match.

Vadå, frågar sig kanske vän av ordning. Landslagsdebuten har hon ju redan klarat av. Jodå, men det här var debuten i F16-landslaget (vars spelare är 16 i år och 17 nästa år då EM-slutspelet skall avgöras). Men Elsa fyller ”bara” 15 i år, så för hennes del innebar matchen en landslagsdebut i den högre åldersklassen.

Matchen mot Frankrike slutade oavgjord och Sverige bör nog ha goda möjligheter att kvalificera sig till EM-kval 2. Tre av de fyra lagen i gruppen går nämligen vidare till den kvalturneringen.

SvFF förklarar: Förutsättningarna i kvalgruppen är att laget som kommer sist missar EM-slutspel och flyttas ner till B-divisionen. Ettan, tvåan och trean avancerar i kvalet – och resultaten påverkar seedning och kommande lottning av vårens kvalomgång.

SvFF: Delad poäng i EM-kvalpremiären

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.