Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Åström till AIK?

NA skriver eller kanske snarare skrev tidigare idag, att ÖSKs VD Simon Åström kan vara på väg att ta över VD-jobbet i AIK efter Björn Wesström som lämnar AIK efter säsongen. Det är Expressens Daniel Kristoffersson som står för ryktesspridningen.

Tidningen har följt upp saken med Åström och denne förnekar (givetvis) all kännedom. Något han måste göra oberoende av om det finns någon substans eller ej bakom ryktet.

Simon Åström varit sju år i ÖSK och det kanske är på tiden med ett skifte på VD-positionen. Å andra sidan – nu är det inte någon bra tidpunkt för ÖSK att byta VD. Med en styrelseordförande som redan aviserat att han kommer att lämna samt med en huvudtränare som skall anställas efter säsongen är styrelsen knappast i ett läge, där de kan genomföra ett VD-byte på ett effektivt sätt. Innan det är klart om ÖSK spelar i Allsvenskan eller Superettan nästa år är det dessutom inte heller läge att rekrytera en ny VD.

Jag tycker att ryktet inte verkar vara mer än just ett rykte. Simon Åströms tid kan knappast sägas ha varit någon succé utan den har präglats av en stagnation både sportsligt och ekonomiskt. Det har förvisso inte varit lätt att utveckla klubben i skuggan av ishockeyn. ÖHKs framgångar har sugit upp både resurser och intresse medan ÖSKs verksamhet stagnerat. Givetvis inte en lätt situation oberoende av vem som har VD-jobbet, men inte heller något som ser ut som en inträdesbiljett till ett VD-jobb hos AIK Fotboll, som återfinns högre upp i fotbollens näringskedja.

NA: Sensationella uppgifterna: Simon Åström kan lämna ÖSK – uppges högaktuell för AIK
NA: Simon Åström bemöter uppgifterna – om toppjobbet i AIK: ”Jag har ingen aning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.