Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Jacob Nilsson till ÖSK Söder

ÖSK Söder instagrammar att de värvat Jacob Nilsson till höstens trupp. Något som gläder mig som sett Jacobs namn dyka upp här och där under årens lopp.

Det började på sin tid i Håkan Juhlins Talangtrupp där det gick så bra att han stod på gränsen till att erbjudas ett A-lagskontrakt. Men han valde i stället att trappa ner i Hovsta för att några år senare dyka upp i Söder då Thomas ”Hula” Johanesson tränade laget. Fotbollskarriären (och Hula) tog honom sedan till Norge.

När han återvände till Sverige blev det BK Forward, varifrån han som lagkapten lämnade för på den tiden ambitiösa Nora BK. Jag tror att hans pappa Peter var assisterande tränare för Nora några år.

Under senare år har han väl mest märkts som drivande i vad som först hette Spartak FC Örebro som så småningom bytte namn till Örebro Futsal Club. Och ny dyker han alltså upp för andra gången i ÖSK Söder.

Med åren verkar det han ha lagt på sig några kilon (av bilden att döma), men han kommer säkert att kunna vara till stor nytta på Söders div 5-nivå. Jag kommer ihåg att Håkan en gång sade att Jacob hade kondition som en skidåkare, vilket han visade många prov på under sina raider upp och ner längs högerkanten. Ytterback var väl den position man oftast såg honom på i Talangtruppen.

J

Jag hittade Jacob på den här bilden från år 2005. Då var Talangtruppen för övrigt omdöpt till Elitgruppen. De höll oftast till i div 4. Ibland gick de upp till trean, men åkte sedan ur åren därpå. Ett av problemen med truppen var att de av naturliga skäl hade en rätt stor spelaromsättning.

Jacob sitter i den nedre raden längs till vänster. Det fanns en hel del talang representerad i det här laget. Bland annat kan man se spelare som Kevin Walker, Martin Bengtsson, Joakim Green, Sandro Pavicevic, Moses Reed och James Frempong. Samt en hel del spelare som kan se tillbaka på en bra karriär lokalt i örebrodistriktet. Plus en del som bara försvann ut i tomma fotbollsintet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.