Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Målklubben Orvar (och Kerstin)

Alla eller i alla fall nästan alla borde vara med i ÖSKs två målklubbar. Men det är de inte. Orvar har bara 191 medlemmar och Kerstin ynka 22. Det är för dåligt.

Skulden ligger i huvudsak hos ÖSK som misslyckats totalt med att ge en mening till målklubbarna. Vart går pengarna etc? Jag har skrivit om detta tidigare.

Här är ett förslag som jag tycker att man skulle kunna spinna vidare på.
This is Anfield som är en supportersajt för Liverpool donerar 20 pund för varje mål en utlånad juniorspelare gör. Junioren heter Paul Glatzel och han är utlånad till grannklubbem Tranmere Rovers.

This is Anfield skriver: For every goal scored by Glatzel this season, This Is Anfield will donate £20 to Fans Supporting Foodbanks.

Till exempel.
Man skulle väl kunna använda målklubbarna på något sätt. För varje omgång så kan man låta någon grupp (Kubaner, GFÖ, Café National gruppen på Facebook eller liknande) köpa och sedan skänka bort ett antal biljetter, vars pris motsvarar det belopp som målklubben samlat in. Det går säkert att hitta lämpliga mottagare (som kanske normalt inte ens går på ÖSKs matcher). Erik Wärlegård kan säkert komma på något smart sätt att bli av med biljetterna.

Det fina i den här kråksången är att pengarna ändå kommer ÖSK till del, även om det sker via biljettförsäljningen.

Alternativt kan man låta pengarna går till något behjärtansvärt ändamål och sedan sprida lite goodwill-skapande information om detta.

Detta vore mycket bättre än att bara låta de insamlade pengarna försvinna ner i det stora svarta hål som representeras av ÖSKs 50-miljoners ekonomi.

Det om detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.