Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2021: Björndahl till Västerås

Jag satte ett frågetecken i rubriken. Inte för att jag tror att det behövs den här gången. Men innan klubbarna gått ut med övergången officiellt så är det trots allt bara ett rykte.

Erik Björndahl har förvisso fått speltid i samtliga matcher den här säsongen. Men det har oftast handlat om kortare inhopp i slutet av matcherna. Spel från start har det bara blivit vid två tillfällen (Halmstad och Djurgården) och i matchen mot Djurgården blev han utbytt efter dryga timmen.

Sammanlagt har han – enligt mina noteringar – noterats för 389 minuter, vilket ger ett snitt strax över halvtimmen. Inte så illa, men inte tillräckligt bra för att motivera vare sig Björndahl eller klubben.

Västerås ligger precis ovanför det nedre kvalstrecket och skulle onekligen må bra av att få in en målgörare. Laget har bara gjort 10 mål på 13 matcher. Bästa målskytt är ÖSKs föredetting Viktor Prodell som gjort tre av dem.

Enligt NA handlar det inte om en regelrätt övergång utan om en utlåning för resten av säsongen.

NA: Björndahl lämnar ÖSK – presenteras för superettanklubb inom kortJag har tagit bort frågetecknet i rubriken för nu är det klart. VSK (men egendomligt nog inte ÖSK) meddelar nu att lånet av Erik Björndahl är klart. Mellan raderna får man väl intrycket att det kan bli fråga om en definitiv övergång om Björndahl får fart på målfabrikationen igen.

Västerås SK: Klart: Anfallaren Erik Björndahl ansluter till VSK Fotboll på lån

VLT (Mittmedia): KLART: Anfallare från allsvenskan klar för VSK
Nu så – även ÖSK: Erik Björndahl lånas ut till Västerås SK (men det var inte många ord lånet fick från ÖSK).
NA: Björndahl till VSK på lån för speltiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.