Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2021: Kjälls framtid – det är inte fråga om om utan om när

NA tog (givetvis) pulsen på Axel Kjäll angående tränar/sportchefsjobbet efter gårdagens match mot Malmö FF. Axel Kjäll varken ville (eller kunde) bekräfta mer än att man fortsätter att jobba med organisationen. När en eventuell utlösning kommer ville han dock inte gå in närmare på.

Att man jobbar med organisationen i det här läget betyder väl inte något annat än att man försöker knyta en ny huvudtränare till organisationen. Kanske inte så lätt. ÖSK har väl rimligen samma problem vid rekrytering till den sportsliga sidan som man har på spelarsidan. Ekonomin räcker inte till för mer än någon bättre begagnad eller någon som anses ung och lovande, men ännu oprövad på den högsta nivån.

Dessutom är väl frågan om hur attraktivt det är att ta jobbet i skuggan av Kjäll som ju haft jobbet och som minst sagt är väl inarbetad i organisationen. En tränare som vill sätta sin egen prägel på lag och spelsätt måste rimligen fråga sig hur mycket sportchefen kommer att lägga sig i det arbetet.

Vill ÖSK genomföra ändringen under säsongen är tillfället nu. EM-uppehållet ger en ny tränare lite tid att etablera sig och att skaffa sig en uppfattning om läget i laget innan allvaret återvänder om en dryg månad.

NA: Uppges byta tränare – Axel Kjäll om sin framtid i ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.