Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2021: Kjäll bli sportchef?

Igår gick Expressen ut med uppgiften om en förestående omorganisation av ÖSKs sportsliga ledning. Enligt tidningen kommer Axel Kjäll fortsättningsvis att enbart ägna sig åt sportchefsrollen och en ny huvudansvarig tränare tas in. ÖSK verkar varken vilja bekräfta eller dementera uppgiften.

Redan före årets säsong verkade det som om en förändring av den här typen var på gång. Men då rann eventuella omorganisationer ut i sanden eftersom ÖSK inte kunde knyta någon av de tränare man siktade mot till klubben.

Nu kan – några månader senare – förändringen vara på gång att realiseras. Om det beror på de dåliga resultaten (och spelet) eller på att man äntligen fått slag på en ny tränare vill jag låta vara osagt. Troligast är kanske att det en kombination.

Att återgå till en funktion med en renodlad sportchef utan alltför många bisysslor tycker jag verkar helt logiskt med tanke på ÖSKs framtidsvisioner. Om klubben skall kunna realisera sina förhoppningar om att avancera i omsättningstabellen så kan detta bara ske genom lyckade spelarförsäljningar. Något som klubben hittillsdags inte varit i närheten av att kunna realisera. För att uppnå detta krävs det en sportchef som inte är uppbunden av det allsvenska lagets prestationer under större delen av året.

Dessutom skulle jag gärna se ett större engagemang från klubbens sida kring den vidare utvecklingen av Akademin. En uppgift som i mångt och mycket förhoppningsvis kommer att kunna bidra till ett bättre utväxling på spelarmarknaden.

Expressen: Är på väg att sluta – för att bli sportchef

NA har än så länge inte så mycket att bidra om detta utan nöjer sig i princip med en omskrivning av Expressens uppgifter. Men de jobbar säkert intensivt med saken. Man kan väl konstatera eller i alla fall gissa att uppgifterna om förändringen inte har sitt ursprung i Örebro utan att den kommer från en eventuell motpart. ÖSKs organisation har på senare år visat sig vara relativt väl läcksäkrad.

NA: Uppgifter: ÖSK:s omorganisation – Axel Kjäll lämnar sin roll för att bli sportchef

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.