Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Ingves får ett lyft


I skarven mellan långfredag och påskafton sipprade det från ÖSK ut att den numera överårige talangen Anton Ingves fått en plats i ÖSKs A-lagstrupp. Ingves, med ett år kvar på sitt ungdomskontrakt, drabbades alltså inte av samma öde som de flesta 19-åriga talangerna i akademins äldsta årskull. Han fick fortsätta träningen med A-truppsspelarna och resultatet blev så positivt att det till slut blev en plats i A-truppen i stället för en talangutlåning till någon klubb längre ner i seriehierarkin.

Från ÖSK har man inte gjort något större väsen av promoveringen. Det fick räcka med meddelanden i sociala medier (Twitter, Instagram och Facebook). Men inget på klubbens webbplats eller emailutskick. Men det kan ju bero på att det var Påsk. Någon förlängning av det nuvarande kontraktet, som går ut efter det här året, verkar det inte heller ha blivit. Man får väl hoppas att han i alla fall fick en löneförhöjning till en nivå, som det går att leva på.

Oklart hur ÖSK ser på Ingves framtid i klubben. Förtroende visade Kjäll i alla fall direkt genom att placera honom på mittfältet tillsammans med Dennis Collander i generalrepetitionen mot Vasalund . Men antagligen mer på grund av skade- och sjukdomsfrånvaron för de mer ordinarie mittfältarna än på att han slog ut någon från mittfältsplatsen. (Mer än den frysboxplacerade Alfred Ajdarevic, som väl normalt borde ha haft platsen som en lite mer senior bänkspelare).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.