Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Björndahl till Västerås?

Kvällens Silly-rykte lanseras av NA:s Fredric Karlsson, som säger sig ha fått höra att det finns intresse för Björndahls fotbollstjänster från flera håll. Bäst till i det racet lär Västerås SK ligga. Om det rör sig om et lån eller en värvning framgår inte.

På sätt och vis låter det väl inte helt omöjligt sett till vad Björndahl hittills presterat, dvs. just ingenting. Delvis förlåten på grund av ett struligt och skadefyllt fjolår. Men ändå, han har inte gjort något större avtryck hittills i år heller.

Frågan är bara vad som motiverar Kjäll i det här fallet. Gäller det att lätta på den ekonomiska belastningen för att på så sätt skapa utrymme för någon annan (lite spetsigare) anfallare eller handlar det bara om att göra sig av med någon som inte presterar bra nog för att motivera sina driftskostnader.

Björndahl har ett kontrakt med ÖSK som sträcker sig fram till och med år 2022. Hans ankomst till ÖSK var något av en prestigevärvning för Axel Kjäll som kände honom sedan tidigare. Som ersättning fick Degerfors både en återvändande Johan Bertilsson och en summa i storleksordningen en halvmiljon kronor (sägs det). Det vore lite väl bittert att redan nu kasta in handduken för den värvningen, men mycket beror givetvis på om det finns något bra alternativ att ersätta honom med.

Onsdagen den 31 mars stänger det svenska vinterfönstret. Så Axel Kjäll har lite drygt en vecka på sig att göra klart med eventuella spelaraffärer.

NA: Uppgifter till NA: Erik Björndahl nära lämna ÖSK för rivalklubben

Sedan kan jag inte underlåta att fråga mig hur Västerås SK i NA:s värld har blivit en ”rivalklubb” till ÖSK. Det har de inte varit sedan möjligen år 2005, då ÖSK spelade i Superettan efter tvångsnedflyttningen. VSK åkte för övrigt ur serien det året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.