Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Simon Åström ny ordförande i SEF:s valberedning

Vid Svensk Elitfobolls årsstämma igår valdes ÖSKs VD Simon Åström till ny ordförande i SEF:s valberedning. Detta efter en närmast farsartad stämma där en ny styrelseordförande till föreningen skulle väljas. Valberedningen fick inte gehör för sitt förslag som var Ove Sjöblom från IK Sirius. Som motkandidat hade Jens T Andersson, tidigare VD för AIK Fotboll, lanserats. Vid omröstningen fick båda kandidaterna 15 röster var medan två klubbar inte kunde bestämma sig för vem de skulle rösta på. För att avgöra frågan fick lottdragning tillgripas och den vann Andersson. (Borde frågan inte ha avgjorts genom straffsparksläggning – så brukar man ju göra i fotboll).

Valberedningens tidigare ordförande Leif Lindstrand, som inte fick gehör för sitt förslag valde att lämna posten som ordförande i valberedningen och det är alltså den posten som Simon Åström nu övertar. Lindstrand var även medlem i Svenska Fotbollförbundets valberedning och det är väl möjligt att Åström får ta över den platsen också.

Vid årsmötet avtackades Rose-Marie Frebran efter 12 år i SEF:s styrelse och hon valdes till hedersledamot (vad det nu kan innebära).

Svensk Elitfotboll: Leif Lindstrand lämnar valberedningen
Svensk Elitfotboll: Jens T Andersson ny ordförande i Svensk Elitfotboll
Svensk Elitfotboll: Rose-Marie Frebran ny hedersledamot i Svensk Elitfotbolls styrelse
Olof Lundh (Fotbollskanalen): SEF lyckades splittra klubbarna i valet – och tveksamt om Enquist kan vara kvar
Svensk Elitfotboll: Förändringar i styrelsen och valberedningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.