Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Alvbåge vill gärna ha en plats

En oväntad besökare vid dagens träning var John Alvbåge. Med en målvakt sjuk och en annan på provspel i Linköping hade Axel Kjäll ringt in ÖSKs föredetting. Alvbåge bor ju numera i Lindesberg och inte i Göteborg så han hade ju inte så långt att åka.

NA:s Fredrik Carlsson fick ett snack med Alvbåge efter träningen och det framgick väl rätt så klart att denne gärna skulle ansluta till klubben igen för någon typ av uppgift. Svårt dock att se vad han skulle kunna göra även om ekonomin skulle tillåta det.

Om Gustav Leijon spelar i Linköping den här säsongen skulle på sätt och vis platsen som tredjemålvakt bli vakant. Tre målvakter brukar man dessutom vilja ha på träningarna, men den funktionen har i allmänhet en målvakt från P19-truppen fått. I år skulle den platsen alltså vara Samet Burgajs.

En målvaktstränare har man redan som alla verkar vara väldigt nöjda med och som nyligen förlängde sitt kontrakt med ÖSK.

Så jag har svårt att se var Alvbåge skulle passa in. Möjligen skulle jag kunna tänka mig honom som en målvaktstränarresurs för alla lag i ÖSK-familjen. Alltså för Akademin och ÖSK Ungdom plus med inhopp hos A-truppen när/om det skulle behövas. Men det finns nog inga större pengar i ett sådant arrangemang så det är tveksamt om Alvbåge skulle tycka att det skulle vara intressant.

Dessutom verkar han vara på jakt efter en klubb på en vettig nivå som han kan vakta målet åt. Förra året stod han hos Lindome i Söderettan.

NA: Därför gjorde John Alvbåge comeback på ÖSK-träningen – stor intervju om framtiden


Tillägg.
Axel Kjäll har uttalat sig för NA och verkar faktiskt rätt sugen på att på något sätt få in Alvbåge i verksamheten.


Fotbolltransfers.com: Spelarprofil John Alvbåge

En hel del rutin har Alvbåge onekligen skaffat sig under årens lopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.