Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Fabio till Dalkurd

En ny klubb(a)dress för Fabio de Sousa Silva


ÖSKs arbete med att lätta på barlasten i årets A-trupp tog ett steg framåt idag, då klubben kunde meddela att den otursförföljde mittbacken Fabio de Sousa Silva kommer att lånas ut till Dalkurd FF – div 1 klubben från Borlänge Uppsala.

En bra lösning för ÖSK, som knappast haft möjlighet att ge Fabio den speltid han behöver för att utvecklas.

En bra lösning för Fabio som lär komma till ett lag i vilket han bör vara ett förstahandsval till en av mittbacksplatserna. Frågan är nu bara om han kan hålla sig skadefri. Har hans återkommande skador bara berott på otur eller är det så att hans kropp helt enkelt inte klarar av den fysiska stress som träning och matchspel i fotboll innebär? Den kommande säsongen lär ge svaret på den frågan.

Säkert en väldigt bra lösning också för Dalkurd om Fabio kan hålla sig skadefri. I så fall kommer han att tillhöra seriens allra bästa mittbackar.

Ett av de lag han kommer att få se som motståndare det här året är Örebro Syrianska – den klubb som ursprungligen tog honom till Sverige från Brasilien. Man kan ju fråga sig varför ÖSK inte lånade ut honom till syrianerna i stället. De skulle säkert ha tagit emot honom med öppna armar. Förmodligen är svaret på den frågan ekonomisk till sin karaktär. ÖSKs önskemål är ju inte bara att se till att Fabio får speltid utan säkert minst lika mycket att den egna ekonomin belastas så lite som möjligt.

Dalkurd har inför den kommande säsongen ömsat skinn och verkar med Sarkat Junad pånyttfödda engagemang i klubben vara på väg att i alla fall säkra en plats bland utmanarna till en plats i Superettan. Men det är klart – det är mycket som är nytt i årets upplaga av Dalkurd. I stort sett hela spelartruppen och tränarstaben har bytts ut sedan förra året.

ÖSK: Fabio lånas ut till Dalkurd
Dalkurd: Brasilianska försvararen Fabio de Ssousa Silva klar

Spelarstatistik från fotbolltansfers.com

Fabios fotbolls-CV ser väldigt tunt ut för en 25-åring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.