Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Hümmet lånas in igen

(Jag är väl lite sen med det här, så det är ingen nyhet längre, men jag hade andra prioriteringar igår).

ÖSK och Elfsborg har efter lite segdragning kommit överens om för vilket lag Deniz Hümmet skall spela fotboll för under den kommande säsongen. Det blir för ÖSK efter det att klubbarna kommit överens om ytterligare ett lånat år. Den här gången över hela säsongen.

Redan för någon vecka sedan började det ryktas om att ”allt var klart” och att ÖSK skulle köpa honom för 1 mkr. Men allt var tydligen inte helt klart. Den slutliga utlösningen drog ut på tiden och igår visade det sig att det blev en utlåning i stället för en regelrätt övergång. Vem det var som ville ha det så är inte klart. NA hävdar i en av sina artiklar att ÖSK ville köpa, men det behöver ju inte vara så ändå.

Att låna i stället för att köpa kan så här i Coronatider faktiskt vara något av en fördel. Det bör förbättra klubbens likviditet i en period då det råder stor ovisshet om vilka intäkter klubben kan räkna med under det kommande året. Möjligen att det skulle kunna öppna för till exempel ett förvärv eller en inlåning i sommar (om det skulle behövas eller en bra möjlighet erbjuda sig). Det viktigaste är trots allt att ÖSK kan räkna med Hümmet hela det här året (om det inte finns någon Carlos-option någonstans i kontraktsdunklet).

ÖSK skriver, att de kommer att jobba på att få Hümmet spelklar till morgondagens match mot Trelleborg i morgon. Det borde väl inte vara något problem med en så kallad expressövergång om alla papper mellan klubbarna är påskrivna och klara. Blir han klar kommer han nog att få spela mot den klubb han representerade innan han efter säsongen och Trelleborgs degradering köptes loss av Elfsborg.

För många ÖSKare var säkert den första förnimmelsen av vem Hümmet är och att han kan göra mål nickmålet i den vårtidiga bortamatchen mot Trelleborg. Då gjorde han mål redan i den 12:e minuten. Det var en rörig situation vid första stolpen efter en hörna om jag kommer ihåg det hela rätt. Innan dess hade man bara hört talat om en spelare i Gefle som gjorde många mål. Men det var ju i Superettan och inte så mycket ”att bry sig om”.

Svartvitt: Hümmet återvänder till ÖSK: ”Supportrarna har tagit hand om mig sedan dag ett”
Svenska Fans (Elfsborg): Hümmet spelar i ÖSK under 2021
IF Elfsborg: Deniz Hümmet lånas ut till Örebro
Örebro SK: Deniz Hümmet tillbaka i ÖSK Fotboll
Örebro SK: Intervju med ÖSK:s senaste förstärkning, Deniz Hümmet (video).
NA: Hümmet återvänder till ÖSK – stjärnan lånas in igen
NA: Hümmet i första stora intervjun efter ÖSK-återkomsten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.