Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Dags att förlänga med Hussein Ali

När nu Axel Kjäll & Co. kommit överens med Dennis Collander om en kontraktsförlängning är det måhända dags att förlänga ytterligare ett. Jag tänker på Hussein Ali som förra hösten mer eller mindre spelade sig till en startplats som högerback. Hjälp till det hade han givetvis av det faktum att skadeproblemen för Daniel Björnqvist och Albin Granlund gjorde att alternativen till höger i backlinjen var begränsade. Men ändå, när han väl fick chansen visade artonåringen att han väl var mogen uppgiften. I år lär han bli förstavalet oberoende av skadeläget.

Alis kontrakt går ut först efter nästa säsong, men det borde vara läge att redan nu komma överens om en kontraktsförlängning. Något som borde vara relativt riskfritt. Ali står redan på rätt sida om gränsen mellan startspelare och truppspelare. Om den positiva utvecklingen fortsätter (han är bara 19 i år) kommer han att kunna säljas om något år. Om inte kommer han mer än väl att kunna försvara sin plats i trupp och startelva.

Eftersom han kom till ÖSK som sjuttonåring från Malmö FF utan någon A-lagserfarenhet så är hans ersättningsnivå säkert rätt beskedlig. Han går väl ut gymnasiet i vår och skulle säkert välkomna en inkomstförstärkning i samband med det. En förlängning av hans kontrakt borde vara något som ligger både i hans och i ÖSKs intresse.

Statistik från Fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.