Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK-supportrar vill se Hugmark i styrelsen

Fyra mer eller mindre välkända ÖSK-supportrar: Erik Wärlegård, Johan Gredebäck, Johannes Räihä och Johan Cedersjö vill se en bättre koppling mellan ÖSKs styrelse och klubbens supportrar. Därför föreslår de in en motion till den kommande föreningsstämman att Christian Hugmark väljs in i styrelsen.

Warlegardmedia: Motion till ÖSKs årsmöte

Även om jag inte har något att invända mot förslaget – tvärtom tycker jag att det är bra – ställer jag mig frågande till utformningen. Ledamöter till styrelsen väljs inte in genom motioner till föreningsstämman. Har man en person som man tycker är lämplig lämnar man ett förslag till valberedningen. Om valberedningen inte beaktar förslaget ser man till att man förfogar över tillräckligt många röster så att man vid föreningsstämmans omröstning om styrelsens sammansättning ändå kan få se sin kandidat invald.

På sätt och vis verkar förslagsställarna även ha insett detta eftersom de avslutar sin motion med: Vi uppmanar alla medlemmar i ÖSK att nominera Kristian Hugmark till styrelsen. Skicka ditt förslag senast 7 februari till Valberedningen: lars.bolin1@outlook.com eller karlove.andersson@koano.se. Vi uppmanar också till närvaro vid årsmötet den 11 mars då motionen kommer att behandlas.

Givetvis är det så det skall göras även om passusen ovan inte fyller någon funktion i en motion till föreningsstämman.

Så det är bara att skicka ett epostmeddelande till bolin eller andersson och föreslå Hugmark som styrelsemedlem senast på söndag. Man kan ju hänvisa till den ofullkomliga motionen i sin motivering. Lämpligen utökas styrelsen i samband med detta med en person  eftersom jag inte ser Hugmark som en ersättare till någon av de personer som har utgående mandat.

Vid den senaste föreningsstämman valdes följande styrelse:
Carl Pauly, ordförande1 år(omval)
Karin Sliwinska, ledamot 1 år kvar på mandatperioden
Kent Norström, ledamot 1 år kvar på mandatperioden
Tina Hillding, ledamot 1 år kvar på mandatperioden
Urban Hammar, ledamot 1 år kvar på mandatperioden
Fredrik Nordback, ledamot 2 år(nyval)
Jenny Hermansson, ledamot 2 år(nyval)
Staffan Werme, ledamot 2 år(nyval)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.