Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Jelecak tränar Akropolis

Igår meddelade Akropolis IF, att de utsett ÖSKs föredetting Mirza Jelecak till ny huvudtränare. Jelecak har därmed fullbordat steget från huvudtränare med delat ansvar i Sirius till huvudtränare med fullständigt ansvar i en klubb i Superettan. Vägen dit gick via en kortare mellanlandning hos Svenska Fotbollförbundet, där han väl inte kunde göra så värst mycket på grund av COVID-19 inskränkningarna.

ÖSKs tidigare cupmotståndare (2018: 1-2) nyuppflyttade Akropolis blev något av årets överraskning i förra årets Superetta. De var länge med och nosade på tätplatserna och avslutade serien på femte plats.

Inför den här säsongen har laget tappat några av sina tongivande spelare, bland annat två till Degerfors, så för Jelecak blir det förmodligen något av ett restaureringsarbete, då han inleder sitt tränaruppdrag.

Ekonomin för förortslaget är väl heller inte den allra bästa, vilket gör uppdraget minst sagt utmanande.

Akropolis IF: Mirza Jelecak ny huvudtränare för Akropolis IF

Spelarstatistik från fotbolltransfers.com.

Anm. Under åren efter det att han lämnat ÖSK hade Jelecak återkommande knäproblem, vilket gjorde att hans speltid blev begränsad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.