Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Walker klar för ÖSK

Kevin Walkers kontrakt med Djurgården löpte ut idag och idag blev han också klar för ÖSK. En övergång som faktiskt inte längre känns som någon större överraskning efter all surr om ömsesidiga intressen tidigare under hösten.

Kevin lämnade ÖSK som junior sommaren 2007 för ett kontrakt med AIK. En bidragande orsak till klubbytet kan möjligen ha varit att hans far Patrick ungefär samtidigt fick lov att lämna sitt uppdrag som ÖSKs tränare.

Tiden i AIK blev ingen större succé. År 2009 drabbades av en svårartad blodförgiftning i samband med ett träningsläger i Belgien för U21-landslaget, vilket höll honom från fotbollen i närmare ett år.

Åter i spelbart skick i AIK lyckades han aldrig på allvar ta en plats i deras A-lagstrupp utan lånades ut till Väsby United (som då var AIKs samarbetsklubb), Assyriska FF och slutligen till GIF Sundsvall.

I Sundsvall, staden där hans bana som fotbollsspelare började (Patrick Walker tränade Sundsvall under åren 2000 – 2004), blev han kvar i tre ytterligare år.

År 2015 flyttade han tillbaka till Stockholm, men det var inte AIK som blev hans nya klubbadress utan Djurgården, som han spelade för och framgångsrikt representerade under hela sex år. Tills dess att det skar sig med tränarduon Bergstrand/Lagerlöf.

På fotbollsålderns höst (han blir 32 nästa år)har han kommit överens med ÖSK om ett treårskontrakt. Vi får väl hoppas att han visar sig vara lika slitstark som Nordin Gerzic har varit.

ÖSK: Kevin Walker återvänder till ÖSK Fotboll
ÖSK: Intervju med Kevin Walker (video)
NA: Nyårsknallen från ÖSK – Kevin Walker kommer hem
SvD (2010): Kevin Walker – tillbaka efter ett helvetesår

Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *