Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Amin lämnar ÖSK

NA meddelar idag, att mittfältaren Simon Amin valt att inte förlänga sitt kontrakt med ÖSK.

Det har väl varit lite hit och dit avseende vad som skulle hända när Amins kontrakt löpte ut. Tidigare har det sagts (eller kanske snarare skrivits av NA) att han fått ett erbjudande, som han inte tyckte var bra nog. För några veckor sedan såg det plötsligt ”bättre” ut. NA skrev, att parterna närmat sig varandra.

Men idag blev det alltså klart, att det inte blir någon fortsättning i ÖSK. Enligt Amin var det han själv som tog beslutet beroende på den begränsade speltid han fått i år.

Under säsongsinledningen verkade han ha varit tredjehandsalternativet på mittfältet. Han fick speltid då någon av Johan Mårtensson eller Nordin Gerzic inte var tillgängliga. Men så har det inte sett ut efter de inledande omgångarna.

Trots att Nordin Gerzic inte lär få lika mycket speltid nästa år (fast det har jag ju trott i flera år) har Amin väl känt att hans möjligheter att fylla luckan efter Gerzic har varit begränsade.

ÖSK verkar hur som helst inte ha gjort så mycket för att övertyga honom att man sett honom som ett framtidshopp. Kanske tyckte man att hans återkommande skadeproblem gjorde att det inte kändes så angeläget att förnya kontraktet.

NA: Mittfältaren har bestämt sig – lämnar ÖSK


Statistik från Transfermarkt.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.