Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Nytt bud om Kjälls framtid

Frågetecknen kring Axel Kjälls framtid i ÖSK vill inte rätas ut. Även om både Kjäll och klubben tycks vara överens om något (att han skall vara kvar) så kommer man ändå inte till skott.

Vad är den man väntar på?

NAs Fredrik Carlsson tog på nytt upp saken med ÖSKs manager efter dagens träning. Och Kjäll var som vanligt undanglidande positiv.
Min absoluta målsättning och tro är att jag ska fortsätta i ÖSK. Det här perioden på året figurerar det många spekulationer men jag har ett avtal med ÖSK och det är det som jag tror och hoppas att jag kommer att fortsätta med nästa år. Jag har inte fått några andra signaler från klubben, säger Kjäll.

Idag blev det annars klart, att det är den av IFK Göteborg sparkade Poya Asbaghi som utses till ny tränare för U21-landslaget. Ett jobb som Kjäll, enligt NA, var på en anställningsintervju för. Något som ÖSKs manager inte vill kommentera.

Man kan ju fråga sig varför Kjäll ens åker på en anställningsintervju om han mest av allt vill stanna kvar i Örebro. Tyckte han verkligen att uppgiften som förbundskapten för U21-landslaget är bättre än att vara huvudansvarig för hela den sportsliga delen av ÖSK Fotbolls verksamhet?

Jag har svårt att tro det, men däremot fungerar det säkert väldigt bra som påtryckning i en förhandling med ÖSK. Då om inte tidigare borde det ha gått upp för ÖSK-ledningen att de inte kan ta Kjäll som given.

Mest anmärkningsvärt är väl annars ett rykte via Twitter om att Kjäll skall ta jobbet som sportchef men att man inte kan/vill gå ut med detta innan man gjort klart med en ny tränare.

De här Twitterpersonerna som dyker upp till och ifrån vet man aldrig riktigt var man skall placera. En del brukar vara väldigt välinformerade medan andra bara gissar och spekulerar.

Jag har svårt att tro att ÖSK går tillbaka till den gamla organisationen med en sportchef och en tränare. Främst för att det skulle kosta en hel del att anställa ytterligare en kvalificerad sportslig medarbetare. Men även för att jag har svårt att tro att Kjäll vill ge upp tränarsysslan. Den är väl trots allt mer givande att träna, utveckla och coacha ett lag än att ibland köpa och sälja några spelare, men annars bara administrera den sportsliga verksamheten. Kjälls tränarkarriär har ju egentligen knappt börjat på allvar än.

Men någon typ av hybridlösning är givetvis en tänkbar möjlighet. Dvs. att Kjäll lämnar ifrån sig en del av den nuvarande tränarrollens ansvar och uppgifter för att i högre grad kunna ta sig an de uppgifter som en sportchef sysslar med.

SvFF: Poya Asbaghi näste U21-förbundskapten

NA: ÖSK-managern var på anställningsintervju för heta landslagsjobbet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.