Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Varför väntar vi på Kjäll?

Frågan om Axel Kjäll kommer att fortsätta som ÖSKs tränare/manager är av någon anledning ännu inte besvarad.

Båda parter är påtagligt positiva till en fortsättning, men ändå händer inget. Varför kan man fråga sig.

ÖSK.
För en dryg vecka sedan lämnade ÖSK (via NA) ett klart besked om hur man ser på saken.

Simon Åström citerades av NA:s ÖSK-bevakare (och -expert) Fredrik Carlsson.
– Utifrån hur vi pratar så har Axel Kjäll ett gällande avtal över nästa år. Och klubbens önskan, och det är min bild att det också är Axels önskan, är att han kommer att vara kvar i klubben även nästa år.

Han fortsätter:
Man ska inte vara naiv eftersom saker kan hända snabbt i den här världen men vår planering utgår till hundra procent i att Axel kommer att vara kvar nästa år.

Axel Kjäll.
Kjäll är tydlig med att han vill fortsätta, men det är ändå någonting som skaver. På presskonferensen efter AIK-matchen fick han frågan om han kommer att fortsätta som ÖSKs manager. Hans svar blev då.
”Vi får ser. Om jag skulle gissa nu så tror jag att jag kommer att vara kvar.”
Det låter ju inte helt övertygande att han måste gissa vad han kommer att göra nästa år.

Elias Tinfors/Svartvitt.
Svartvitts Elias Tinfors talade med Kjäll efter matchen (och efter presskonferensen).

På presskonferensen fick Axel frågan om han tror sig träna ÖSK nästa säsong, varpå svaret lät något mer kryptiskt än tidigare. Med anledning av det bad Svartvitt Kjäll svara på när vi kan förvänta oss att det står klart hur den sportsliga organisationen formeras nästa säsong.
– Vi hoppas att så snart som möjligt kunna presentera hur den sportsliga organisationen ska se ut inför nästa år. Vi arbetar hårt med det mer eller mindre dagligen. Vidare har Simon (Åström) och jag sagt i intervjuer att målet är att jag ska vara kvar i ÖSK. Både klubben och jag är positiv och jag har ett avtal som löper på, men sedan finns det alltid om och men.

Och tydliggör ytterligare:
– Min absoluta ambition och målsättning är att jag blir kvar i klubben. Det är något jag tror och hoppas på, betonar ÖSK-managern.

Så någonting verkar det vara som Kjäll och ”ÖSK” inte är överens om än beträffande nästa säsongs sportsliga organisation. Troligtvis (här gissar jag bara) handlar det om Vitor Gazimba. Portugisen halkade in i ÖSKs organisation vid ett väldigt lägligt tillfälle. Både för Gazimba och för ÖSK, där han ersatte Daniel Bäckström som då trodde att han skulle kunna trivas i Malmö. Gazimba hade just fått sparken från Kongsvinger. Inte för att han gjort ett dåligt jobb utan för att han inte var överens med klubbens ledning om den framtida färdriktningen. (Det verkar i alla fall vara den officiella versionen).

Så även om jobbet hos ÖSK kom lägligt känns det nog lite begränsat att bara ha jobbet som assisterande, efter det att han äntligen hade fått chansen att ta det fulla ansvaret i Kongsvinger. Gazimbas kontrakt går ut efter säsongen så det finns säkert en del att diskutera/förhandla om.

En annan möjlighet skulle givetvis kunna vara att Kjäll vill utöka den sportsliga organisationen på något vis. Men en tränarresurs kostar en hel del pengar, som för tillfället är en bristvara. Innan man i så fall är överens på den punkten vill Kjäll inte köra vidare.

Men vad vet jag mer än att det verkar lite konstigt, att man inte är överens om förlängning redan nu, trots att båda parter säger att det just är vad de vill se.

NA: ÖSK:s klara besked om Axel Kjälls framtid i klubben
NA: Fredrik Carlsson efter ÖSK-segern mot AIK: ”Senaste exempel på upp-och-ner-vända-världen” – och så det där frågetecknet som vägrar försvinna
Svartvitt: Kjäll efter segern mot AIK på bortaplan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.