Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/2021: ÖSK räknar med Kjäll

Axel Kjälls avtal med ÖSK ändrar karaktär vid årsskiftet. Från att ha varit ett tidsbestämt avtal kommer det i fortsättning att bli mer likt ett tillsvidareavtal. Dock med den inskränkningen att båda parter har möjlighet att säga upp avtalet under resans gång, under vissa perioder och med vissa brytpunkter.

Frågan är då hur tränare och klubb ser på fortsättningen nu när den bundna delen av avtalet snart är till ända. Jo, båda parter verkar att räkna med att man kör vidare minst ett år till.

Jag trivs jättebra, har fått ett stort förtroende i rollen jag har och känner att jag under tiden som manager har blivit bättre och bättre, sa Axel Kjäll till NA då frågan om hans kontraktssituation ventilerades.

– Utifrån hur vi pratar så har Axel Kjäll ett gällande avtal över nästa år. Och klubbens önskan, och det är min bild att det också är Axels önskan, är att han kommer att vara kvar i klubben även nästa år. Man ska inte vara naiv eftersom saker kan hända snabbt i den här världen men vår planering utgår till hundra procent i att Axel kommer att vara kvar nästa år, kommenterar Simon Åström läget.

Risken att Kjäll lämnar är väl heller inte så stor. Med den position som manager han har är knappast ett renodlat tränarjobb av intresse för honom om det inte handlar om någon av Sveriges allra största klubbar.

Möjligheten att han skulle kunna vara en kandidat för den nu vakanta positionen som förbundskapten för U21-landslaget har kommit upp under hösten. Han var ju dessutom oförklarligt ”försvunnen” under två dagar tidigare i höst utan att därefter vilja kommentera saken närmare. Men jag tror inte att det trots allt rätt begränsade jobbet som ansvarig för ett U21-landslag är så lockande.

För ÖSK vore det givetvis väldigt besvärligt om Kjäll trots att väljer att lämna klubben. I så fall måste man finna en person som både kan vara huvudansvarig för träning och matchning samt dessutom ta ansvaret som sportchef. En sådan person är nog även under normala förhållanden svår att finna och under nuvarande situation med den ekonomiska ovisshet som Covid-19 orsakar i Princip omöjlig att finna.

NA: AVSLÖJAR: Så ser Axel Kjälls ÖSK-kontrakt ut
NA: ÖSK:s klara besked om Axel Kjälls framtid i klubben

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.