Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Coronahöst: Regeringen skärper publikreglerna

På grund av den snabbt ökande smittspridningen av COVID-19 viruset har regeringen idag beslutat om en ytterligare skärpning av deltagargränsen vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Hittills har den gränsen varit 50 personer efter det att det misslyckade försöket att höja denna till 300 personer havererade på regionernas samtidigt skärpta allmänna råd. Nu – eller snarare den 24 november – sänks i stället åskådaregränsen till 8 personer (!). Tur kanske då på sätt och vis att 300-personersbegränsningen aldrig hann få fäste. Den nya åttapersonersbegränsningen kommer att gälla fram till den 24 december.

De nya bestämmelserna påverkar inte ÖSKs möjlighet att genomföra de tre omgångar som återstår av årets allsvenska. Publik har de ju ändå inte under matcherna. Spelare och ledare omfattas inte av de nya bestämmelserna.

Skärpningen, eller kanske snarare den allmänna smittspridningen som skärpningen är en reaktion mot, innebär förmodligen att det kommer att ta längre tid innan vi återkommit till ett läge, där fotbollen kan börja ta emot åskådare igen. Ett frågetecken inför årets budgetarbete om inte annat.

Regeringen: Förslag om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare
SvFF: Regeringen föreslår ett förbud för fler än åtta deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från och med den 24 november.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *