Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Coronahöst: Regeringen lättar (lite) på restriktionerna

En smula överraskande meddelade Regeringen idag, att en mindre korrigeringen kommer att göras i ordningslagen beträffande maximalt tillåtna åskådare vid olika typer av idrotts- och kulturevenemang. Hittills har maximalt 50 personer tillåtits. Från och med den 1:a november höjs den gränsen till 300 sittande åskådare.

Någon djupare analys beträffande hur man kommit fram till 300 personer verkar inte föreligga. Man ville helt enkelt släppa lite på hittillsvarande restriktioner för att se att denna typ av arrangemang kan genomföras utan att det medför någon nämnvärd ökning av smittspridningen. Går det bra så kommer säkert maxpubliken att successivt kunna höjas. Det är i alla fall förhoppningen både från regeringens och idrottsrörelsens sida.

För de stora publikidrotterna fotboll och ishockey kommer denna begränsade höjning inte att ha någon större betydelse (ekonomiskt sett). Kanske att det till och med komplicerar vissa arrangemang eftersom en viss om än begränsad publik måste hanteras på något sätt. För mindre idrottsarrangemang som inte ens under normala förhållanden drar så mycket publik kommer de nya reglerna säkert att kunna innebära en viss lättnad.

För ÖSK fotbolls del kommer två matcher att beröras av de nya bestämmelserna. Den 8:e november tar ÖSK emot Kalmar FF och i årets sista omgång den 6:e december kommer Hammarby till Behrn Arena.

ÖSK har givetvis ännu inte hunnit meddela hur man kommer att agera med tanke på de nya bestämmelserna. När förhoppningarna tidigare var inriktade mot en publikgräns på 500 personer och med tre återstående matcher var ÖSKs plan, att låta några av de säsongskortsinnehavare, som efterskänkt sina ersättningskrav på grund av de inställda matcherna, få en möjlighet att se matcherna på plats.

Fotbollskanalen: Regeringen öppnar för publik på matcher – 300 personer i sittande publik
Fotbollskanalen: 300 åskådare tillåts på läktarna – Sef-basen: ”Den här chansen kommer vi ta”
ÖSK: Nytt beslut ger möjlighet till 300 åskådare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.