Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Jelecak blir förbundskapten

ÖSKs föredetting Mirza Jelecak har fått ett nytt om än tillfälligt jobb. Jelecak har varit utan sysselsättning sedan han fick lämna IK Sirius inför den här säsongen. (Utmanövrerad av Henrik Rydström får man väl anta).

Nu har han engagerats av Svenska Fotbollförbundet som tränare på ungdomssidan fram till årsskiftet. Riktigt vad han skall göra mer än att täppa till ett hål i organisationen verkar inte vara riktigt klart än.

Tanken är väl att jag ska jobba en del med 03-orna eftersom Peter (Wennberg, förbundskaptenen) gått över till U21 men inget är hugget i sten, vi får se efterhand vad uppgifterna kommer att bli mer konkret, säger han enligt SvFFs pressmeddelande.

Mirza Jelecak, en gång i tiden lagkamrat med Nordin Gerzic i ett framgångsrikt ungdomslag, tillhörde ÖSKs A-lagsorganisation under åren 2001-2006 och gjorde sammanlagt 102 A-lagsmatcher för Sportklubben.

Efter tiden i ÖSK representerade han Landskrona BoIS, Dalkurd, Väsby United och slutligen IK Sirius. Efter det att han hade lämnat ÖSK hade han en hel del skadeproblem, vilket gjorde att hans karriär aldrig ville ta sig.

I Sirius tog han efter den aktiva tiden över som akademitränare och avancerade därifrån till en position som A-lagstränare och nu har han alltså landat i en tjänst hos SvFF.

SvFF: Mirza Jelecak ny förstärkning till pojklandslagen

Statistik från Fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.