Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Coronasommar: Lind och Damberg kallar till pressträff

Ministrarna Amanda Lind och Mikael Damberg har kallat till en pressträff kl. 10:00 i morgon (som är en fredag). Ett ärende som de båda ministrarna har gemensamt är frågan om publik vid idrotts- och kulturarrangemang.

Det är möjligt att det kommer att ske en uppluckring av den rätt opraktiska 50-personers regel som hittills har tillämpats. Mer praktiskt vore väl att anpassa publikstorleken till arenans faktiska kapacitet. Säg att den kan få fyllas till 25 % i ett inledningsskede för att möjliggöra att kraven på säkerhetsavstånd skulle kunna beaktas eller något åt det hållet.

Fotbollsklubbarna skall nog hur som helst inte hoppas på att de kommer att få alltför stor ekonomisk draghjälp av att viss publik släpps in på matcherna. Det kommer att vara glest på sittplatsläktarna och med största sannolikhet ingen publik alls på ståplats. Vädret kommer att bli kallare och blötare och konkurrensen från ishockeyn kommer att pågå under en längre period. Allsvenskan avslutas ju inte förrän den första helgen i december och hockeyns Elitserie har sin planerade säsongsstart redan i mitten av september.

FotbollDirekt: Kan det här röra publiköppning i allsvenskan? Kallar till pressträff
Fotbollskanalen: Efter mötet om publikfrågan – nu kallar Amanda Lind till pressträff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *