Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly summer 2020: Rogic till IFK Göteborg?

FotbollDirekt skriver, att IFK Göteborg nog är intresserade av att skriva något slag kontrakt med Filip Rogic. Enligt fotbollssajten har kontakt tagits mellan parterna.

Rogic har ju tränat några gånger med ÖSK, men sedan någon eller kanske rentav några veckor tillbaka har han inte synts till. Antar jag eftersom NA inte har noterat hans närvaro på träningarna.

Man får väl anta, att Rogic och Kjäll i samband med detta diskuterat möjligheterna till en återkomst. Eftersom inget har skett så antar jag, att man inte kom överens. Varpå Rogic undersöker vilka andra möjligheter som står till buds.

Om man ser på Rogics historia så inser man att han inte låter sentimentala skäl styra sitt klubbval. Som ung lagkapten var han med och tog AFC United till Allsvenskan. En klubb som dessutom relokaliserade sin verksamhet till den stad han var uppvuxen i. Ändå valde han att inte förlänga med AFC för att i stället välja Örebro och ÖSK.

Hur stor är då förlusten för ÖSK om han väljer en annan klubb? Inte så värst stor, anser jag. Med tanke på den ekonomiska osäkerheten som ÖSK och övriga allsvenska klubbar hamnat i lär väl knappast mer än ett korttidskontrakt vara aktuellt för Rogic. Något som passar ÖSK ekonomiskt och Rogic karriärmässigt. Efter årsskiftet är jag rätt säker på att Rogic under alla omständigheter kommer att försöka få ett nytt utlandskontrakt. Det har ju hela tiden varit hans önskemål.

Frågan är då om ett kort kontrakt med Rogic är det bästa sättet för klubben att använda sina förmodligen väldigt knappa resurser på. Jag tycker inte det. ÖSKs största utmaning är att finna någon som kan ta över efter en åldrande Gerzic i den spelfördelande mittfältsrollen. Den kapaciteten har inte Rogic eller någon annan i den nuvarande truppen.

FotbollDirekt: AVSLÖJAR: Bröt i Ryssland – nu visar Blåvitt intresse

Nu är det inte säkert att Rogic och IFK Göteborg finner varandra. Klubben befinner sig i ett utsatt ekonomiskt läge och måste egentligen sälja innan de kan värva in nya spelare. Det kan till och med vara så att Rogic eller hans agent sett till att det här ryktet kommer ut för att ÖSK skall få ändan hur vagnen.

Sammanfattningsvis. Trevligt om han skulle välja ÖSK och ÖSK har råd med det. Men om ej, så ingen större katastrof.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.