Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK permitterar sin personal

ÖSK fotboll skriver idag, att man i samförstånd med de anställda beslutat att korttidspermittera personalen. För den sportsliga delen av personalen – alltså spelarna och ledarna i A-truppen – gäller korttidsarbetet initialt till den 3 maj och för kontorspersonalen sträcker den sig fram till den 31 maj. En korttidspermittering innebär att arbetsgivarens lönekostnader kan minska med hälften samtidigt som arbetstagaren får ut ca 90 procent av lönen. De resterande 40 procenten betalas av staten.

För de som berörs av permitteringen innebär detta alltså, att de bara behöver jobba halvtid, men ändå kan behålla 90 % av sin lön. Inte så illa egentligen så länge berört företag överlever.

För ÖSK uppgick de personalrelaterade kostnaderna till drygt 27 mkr förra året. Årets kostnadsnivå är nog ungefär densamma. Detta innebär att den personalrelaterade delen av månadskostnaderna ligger lite över 2 mkr. De som är anställda i den sportsliga delen av verksamheten kommer att vara borta i lite drygt en månad. De i den administrativa delen (som inte är så värst många) i drygt två. Den kostnad som ÖSK kan undvika genom permitteringarna borde alltså papperservettmässigt ligga någonstans mellan 2,2 och 2,5 mkr.

ÖSK: ÖSK Fotboll genomför korttidspermitteringar
NA: ÖSK permitterar spelare, tränare och personal
NA: ÖSK-kaptenen om coronakrisen och permitteringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.