Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020: ÖSK lånar Lahne

ÖSK bekräftade idag, att man har lånat anfallaren Jack Lahne från franska Amiens SC. Lånet sträcker sig fram till sommaren skriver ÖSK. Fram till sommaruppehållet, citerar NA Axel Kjäll, som också tillägger att ÖSK hoppas kunna förlänga låneperioden. Sommaruppehållet inleds i år efter omgång 11 som avgörs i månadsskiftet maj/juni. Utom för ÖSK vars match mot AIK skall spelas redan den 6:e maj (om inte Svenska Cupen ställer till det). Lahnes sista ÖSK-match enligt det nuvarande lånekontraktet skulle därmed bli bortamatchen mot Hammarby den 25 maj.

Beträffande utlåningslängd råder det möjligen delade uppfattningar. Amiens SC skriver nämligen på sin webbplats: ”Jack Lahne portera les couleurs du club suédois jusqu’à la fin de saison”, som om min skolfranska inte helt sviker mig (vilket inte kan uteslutas) kan tydas som att lånet sträcker sig fram till säsongens slut. Fast – å andra sidan – vilken säsong, den svenska eller den franska. Det kan ju även vara så, att lånet faktiskt sträcker sig fram till slutet av den svenska säsongen, men att det finns en option för Amiens att ta tillbaka honom i sommar. En option som ÖSK räknar med att Amiens kommer att utnyttja, varför man i dagsläget inte räknar med att han blir kvar under hösten. Men Kjäll borde ha haft något på fötterna när han redan nu säger att man hoppas kunna förlänga lånet, kan man tycka.

Det är oklart om man kommer att hinna göra Lahne spelklar till matchen mot Brage i morgon. Men jag tror inte att – även om han skulle bli det – kommer att få spela så värst mycket. Lahne har just kommit tillbaka från en rätt lång skadeperiod. I hans profil hos Flashscore är han noterad som skadad från den 5 januari till den 20 februari. Det är därför alldeles för tidigt att kasta in honom från start i en match redan i morgon innan man har hunnit stämma av att rehabiliteringen verkligen är avslutad till 100 procent.

NA: ÖSK-managern om oväntade Jack Lahne-effekten
ÖSK: Jack Lahne ansluter till ÖSK Fotboll på lån
Amiens SC: Jack Lahne prêté à Örebro SK!
NA: KLART: ÖSK lånar in Jack Lahne
Fredrik Carlsson (NA): om Jack Lahne-affären
ÖSK: Intervju med Jack Lahne (video).
Svartvitt: Jack Lahne till Örebro SK
NA: Från drömdebut som 15-åring till rekordförsäljning och tillbaka – här är ÖSK-värvningen Jack Lahne

Jack Lahnes statistik från Flashscore.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.