Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong 2020: Skadeläget – Mårtensson och Fabio

Johan Mårtensson.
NA skriver idag om Johan Mårtensson, som av allt att döma har drabbats av en muskelskada. Riktigt vad det är och hur pass allvarlig skadan är gick det inte att avgöra på en gång, då skadan inträffade.
De första indikationerna är att han har någon typ av skada eller känning i ljumsken. Det vi gör nu är, precis som vi alltid gör vid en skada, att vi lägger tryck och ser till att det inte blir någon värre blödning. Vi kommer att undersöka det här mer noggrant när det har gått 24 timmar, sade Axel Kjäll till NA:s utsände.

Det är väl inte alls ovanligt, att spelare som kommer tillbaka från en längre tids frånvaro drabbas av nya skador. Den ursprungliga skadan kan mycket väl vara läkt och försvunnen. Men risken finns alltid att andra kroppsdelar inte klarar av den ökande belastningen som fotbollen för med sig.

NA: Mårtensson tvingades bryta ÖSK-träningen


Fabio De Sousa Silva.
Igår skrev NA om Fabios långa väg tillbaka. Tidningen har tidigare rapporterat om bakslag. Den rehabiliteringsprocess som ursprungligen uppskattades ta 6-8 månader i anspråk har nu pågått i ca. ett år.

Fabios problem är att trots att knäet nu egentligen borde vara ok så uppstår en svullnad efter en fotbollsbelastning.

Jag har inga problem med varken styrkan, smärta eller stabilitet. Det enda problemet är att knäet svullnar upp och vi vet inte varför, säger Fabio till NA:s Fredrik Carlsson.

ÖSKs försök att lösa detta problem verkar vara att fortsätta med en långsam och successiv upptrappning av hans belastning samt att hoppas att allt går bra. Vad svullnaden beror på verkar man inte ha någon förklaring till.

Lyckas man med få honom i spelbart skick igen så kommer nästa problem. Vad skall man ha honom till? Gott om potentiella mittbackar finns det redan i truppen – både redan etablerade och spelare under utveckling. Så möjligheten att spela in Fabio, som ju har en mycket begränsad allsvensk erfarenhet är inte så stora. Det mesta lutar väl mot att man försöker att låna ut honom om och när man bedömer att han är helt återställd från sin skada och dess efterföljande komplikationer. Något som knappast lär inträffa innan vinterfönstret stänger.

NA: ÖSK-backen kämpar fortfarande för att komma tillbaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.