Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK i samarbete med Studentkåren

ÖSK skriver idag, att de inleder ett samarbete med Örebro studentkår. En sektion på Södra Läktaren reserveras för Örebros universitetsstuderande studenter. Till platser på denna ”Studentläktare” kommer biljetter endast att säljas till studenter som är medlemmar i Kåren. Kåren kommer även att ha möjlighet att arrangera olika aktiviteter i samband med ÖSK:s hemmamatcher.

Hur arrangemanget ser ut framgår inte närmare. Jag skulle väl kunna tänka mig, att Kåren får ett antal biljetter som de sedan kan sälja till sina medlemmar till ett rabatterat pris.

Förhoppningsvis är det fri placering på denna läktarsektion. Alltså först på plats kan välja de bästa platserna. Om man inte säljer biljetter till en viss plats utan till en viss sektion blir placeringen enklare och man bör vara säker på att (nästan) alltid kunna sitta tillsammans med sina kompisar utan att hamna i några komplicerade inköpsprocedurer.

Man skulle kunna göra en hel del roliga saker om man skippade platsreserveringarna på studentsektionen. Typ extra rabatter om man köper ett visst antal biljetter eller om man köpte biljetter till ett visst antal matcher.

Med en fri placering kan man bli betydligt mer flexibel i sina upplägg och behöver inte bry sig om att en viss plats är reserverad för en viss match (men ledig i alla andra matcher).

Jag googlade lite för att se om det fanns den här typen av erbjudanden på annat håll. Det enda jag hittade är att hockeylaget i Linköping verkar ha ett liknande arrangemang.

Med tanke på hur många studenter det finns i Örebro och hur få av dem som verkar hitta till de allsvenska matcherna är förhoppningen väl att man på det här viset skall kunna locka fler studenter till ÖSKs allsvenska matcher.

ÖSK: ÖSK Fotboll startar samarbete med Örebro Studentkår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.