Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: ÖSK lånar dansk mittback från Holland

OK, Nederländerna heter det visst egentligen, men det blir så långt. Mittbacken heter Andreas Skovgaard och har sedan ett år tillbaka tillhört SC Heerenveen. För dem har det dock inte blivit någon speltid och han lånas därför ut. Han har anslutit till ÖSKs trupp på träningslägret i Marbella redan idag och borde väl vara aktuell för spel i morgondagens match.

Den snart 23-årige dansken är inlånad för det här året, men det finns en option för ÖSK att köpa loss honom. Något som de förmodligen aldrig kommer att ha råd med om man tänker på de belopp som utväxlas när svenska spelare går till en klubb i Nederländerna. Hans nuvarande klubb vill säkert ha ett hyfsat bra belopp för att sälja honom också om inte det är så att hans kontrakt är på väg att gå ut.

Men det är ofta bra för ÖSK att dingla med en utköpsklausul för att göra motparten mer villig att låna ut en spelare som de sedan hoppas kunna sälja. Tänk lånet av Riku Riski för några år sedan. För honom fanns det en utköpsklausul på 1 mio Euro (om jag kommer ihåg rätt). Ett belopp som ÖSK varken då eller nu är kapabla att betala för att lösa en spelare.

I Holland var man inte direkt imponerad av Skovgaards talang.

Transfermarkt.com, som väl får betraktas som en rätt trovärdig källa, anger att Skovgaards kontrakt med Herenveen inte löper ut förrän den 31 december 2022.

ÖSK: Mittbacken Andreas Skovgaard klar för ÖSK Fotboll
Fredrik Carlsson (NA): ÖSK gjorde en värvningskupp när Skovgaard ramlade ner från hyllan – affären kan ge tre vinnare
bt.dk: B.T. afslører: Andreas Skovgaard skifter klub
SC Herenveen: Skovgaard voor een jaar naar Örebro SK
NA: ÖSK värvar in spetsförsvarare – Axel Kjäll om ”omöjliga” värvningen. (Text och video)


Dagen efter.
Svartvitt: Örebro SK lånar Andreas Skovgaard från SC Heerenveen


Fotbollskanalen har talat med IFK Norrköpings chefsscout Stig Torbjörnsen (om diverse saker). Denne har inte mycket till övers för ÖSKs mittbacksvärvning.
Är det någon transfer som du har reagerat på det senaste?
– Ett exempel är att jag såg att Örebro har värvat Andreas Skovgaard. Det hade varit intressant att veta hur han har hamnat i Örebro. Jag tror klubben har noll koll där. Jag tror inte att man har var i Nordsjälland 2018 och jag är ganska säker på att man inte har sett honom i Heerenveens B-lag. Det är klart att faktiskt kan gå bra, men det känns lite som Bingolotto.

Det kan ju också vara så att det är Torbjörnsen som har dålig koll. Han gör ju ett halvlamt försök att friskriva sig genom att referera till Bingolotto.


Tipsbladet: Træt af splinter i bagdelen: Heerenveen-dansker åben for Superligaen
NA: Slog igenom med förre ÖSK-backen och satt 39 matcher på bänken i Nederländerna
ÖSK : Marbella 2020: Andreas Skovgaard ansluter till lägret (video)
NA: Här är nya ÖSK-stjärnans mål med utlåningen


Spelardata från Soccerway.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.