Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Alla (Ring)vägar bär till Kalmar

Nya klubbfärger för Sebastian Ring. (Foto Kalmar FF).


Storebror Jonathan har redan gjort det och nu gör lillebror Sebastian samma sak. Alltså skriver på för Kalmar FF. Vägarna dit har dock varit olika. Medan Jonis överbryggade avståndet från ÖSK till KFF med hjälp av några år i IFK Värnamo under Jonas Therns ledning blev det för Sebbes del en kortare och förmodligen inte lika lyckad överbryggningsperiod.

Efter ett år i den engelska nivå-4 klubben Grimsby kom han och klubben överens om att det bästa nog var att man gick skilda vägar. Vilket brukar vara en vänlig omskrivning för att någon fått sparken/blivit utköpt. Sebastian spelade knappt alls under hösten och att han tvingades lämna kom väl egentligen inte som någon större överraskning.

För hemvändande utlandsproffs är dock den svenska transfermarknaden mycket positiv. För så gott som alla som kommer hem igen någorlunda hela och krya finns det i allmänhet någon klubb som är villig att försöka återuppväcka den talang som inte riktigt fått utlopp i Utlandet.

Så även i det här fallet. I Kalmar kände man sig dessutom säkert extra motiverade att ta in Sebastian med tanke på hur väl man lyckades med Jonathan. Kalmars situation verkar väl vara rätt utsatt, såväl sportsligt som ekonomiskt och organisatoriskt. Därför passade det säkert väldigt bra när det dök upp en bollsäker vänsterkantsspelare mer eller mindre ur tomma intet. Fast intet kanske inte var så tomt ändå. I en artikel på Kalmars webbplats, säger Sebastian, att han har haft kontakt med klubben sedan i somras. Visste han redan då vartåt det barkade?

Jag antar, att han även hade kontakter med ÖSK eller att ÖSK hade kontakt med honom. Alla sportchefer brukar ju säga att de har kontakt med intressanta spelare utomlands. Givetvis med baktanken att kunna locka in dem i den egna fållan om en möjlighet skulle erbjuda sig.

Någon plats i ÖSK fanns det nog inte den här gången. Det är redan alldeles för många försvarsspelare som konkurrerar om en plats i backlinjen.

Kalmar FF: Sebastian Ring klar för Kalmar FF
Kalmar FF: Intervju med Sebastian Ring (Video)
NA: Förre ÖSK-spelaren skriver på – för konkurrenten

Sebastian Rings statistik från soccerway.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.