Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Unibet – Hemmaklubben

Klubbarna i SEF, alltså de som spelar i Allsvenskan och Superettan, byter i år samarbetspartner i spelbranschen. Man lämnar Svenska Spel till förmån för Unibet och har fått bra betalt för bytet. Enligt avtalet betalar Unibet 150 mkr per år till SEF-klubbarna att fördelas enligt diverse principer.

En mindre del av detta belopp eller 20 mkr per år – för att vara mer exakt – ska spelare (alltså spel-spelare och inte fotbollsspelare) hos bolaget kunna styra till sin favoritklubb. Satsningen går under namnet Hemmaklubben. De 20 miljonerna fördelas utifrån hur många av Unibets kunder som har angivit att en viss klubb är deras favoritklubb.

För att kunna lägga sin ”röst” på favoritklubben skall man logga in på Unibet söka reda på Hemmaklubben och ange att det är Örebro SK som är favoritklubben.

För att hitta dit.

1. Välj först menyvalet ODDS (till vänster).

2. Välj Hemmaklubben (undre menyraden till höger).

3. Välj din klubb, som alltså skall vara ÖSK.

Svenska Spel har ett liknande arrangemang som vänder sig till de idrottsorganisationer i Sverige som har avtal med dem. I deras system fördelas poängen/procenten över hur mycket som spelas. Så är det inte hos Unibet. Hos dem räcker det med att registrera sig och sedan ange vilken klubb man vill stötta.

ÖSK ligger i dagsläget inte så bra till, så det finns all anledning att lägga en röst på Örebros Sportklubb.

Fotbollskanalen (1806): Allsvenskan dumpar Svenska Spel – skriver avtal med Unibet värt 780 miljoner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.