Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ring lämnar Grimsby

Sebastian Ring i Grimsbys klubbdress (foto: Grimsby Town FC)

Engelska Grimsby Town Football Club skriver idag på sin webbplats, att de kommit överens med Sebastian Ring, ÖSKs föredetting, om att avbryta dennes kontrakt i förtid. Det är väl ungefär så det brukar stå när någon spelare lösts ut från återstoden av sitt kontrakt. Efter ett förhållandevis lyckosamt första halvår med rätt mycket speltid har det blivit betydligt sämre med detta sedan den nya säsongen inleddes i höstas. Ofta har Ring inte ens funnits med på bänken. Jag har trott att det berodde på att han varit skadad, men så var det alltså inte.

Ring värvades till den engelska nivå-4 klubben (League 2) av Michael Jolley, som under en kortare period tränade AFC Eskilstuna. Jolley fick sparken från Grimsby för lite drygt en månad sedan, vilket väl bidrog till att Rings framtid i klubben blev ännu mera osäker.

Grimsby Town: Ring Departs By Mutal Consent
NA: Ring bryter kontraktet – lämnar England efter ett år

(Till skillnad mot NA tror jag inte, att det var Ring som bröt kontraktet med Grimsby utan att det var tvärtom [även om det sägs ha varit ömsesidigt]).

Sebastian Rings statistik från soccerway.com.

När Ring lämnade ÖSK i januari förra året hade han tackat nej till ett kontraktsförslag som innebar en förlängning. Han var väl framför allt missnöjd med att inte känna att han hade en någorlunda säker startplats utan fick finna sig i att flyttas omkring mellan bänk och olika platser i laguppställningarna. En användbar spelare som inte lyckats göra någon plats till sin egen.

Att det skulle bli en återkomst till ÖSK är väl i dagsläget väldigt tveksamt. ÖSK har redan för många spelare i truppen och för platserna till vänster har man Wright, Björkman, Hjertstrand samt på sätt och vis även Granlund tillgängliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.