Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lokal fotboll: Örebro Syrianska siktar mot en akademi

NA skriver idag i en rätt stort uppslagen artikel, att Örebro Syrianska siktar mot att etablera en fjärde fotbollsakademi i Örebro. Sedan tidigare finns ju sådana förutom hos ÖSK även hos Karlslund och Forward.

Syrianska har en rätt duktig trupp i åldersklassen P15/04 och det verkar vara med denna som grund som klubben vill börja bygga. Vill de behålla sina unga talanger krävs det givetvis att de kan erbjuda något extra. Annars skingras truppen till de tre redan etablerade akademierna, när spelarna blir 15-16. Det är väl detta syrianerna vill försöka förhindra genom sitt initiativ.

Man skall dock inte underskatta utmaningen att bygga en akademi från grunden. Det räcker inte med att ha en bra åldersklass utan klubben måste kontinuerligt kunna fylla på med duktiga ungdomsspelare år efter år. Samtidigt som de måste hålla ihop de redan etablerade trupperna så gott det går.

Rekryteringsmässigt kan det dessutom bli tufft eftersom de väl kommer att behöva rekrytera ungdomar från områden där BK Forward är redan starka.

Frågan är om rekryteringsunderlaget i Örebro är tillräckligt stort för att klara spelarförsäljningen till fyra akademier. Ibland verkar det vara knepigt att få det att räcka till tre.

NA: Efter avancemanget till division 1 – nu hårdsatsar Örebro Syrianska på en akademi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.