Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

UEFA Solidarity Payment 2019

Föreningen Svensk Elitfotboll skriver, att beloppet för UEFA:s solidaritetsersättning nu är fastlagt. De allsvenska klubbarna – med undantag för Malmö FF – får dela på 2,4 miljoner Euro, vilket räcker till lite drygt 1,7 mkr per klubb. Beloppet är avsevärt högre än förra året då utbetalningen ”bara” var 0,6 mkr.

Att inte Malmö FF får något beror på att det är deras spel i Europe League som ligger till grund för utbetalningen. Och deltagarna i den turneringen får betalt på annat sätt.

UEFA Solidarity Payment delas ut en gång per år och är öronmärkt att gynna ungdomsverksamheten för de klubbar som inte spelar i gruppspel i Europa. För att få pengar från UEFA så måste klubbarna ha en verksamhetsplan för ungdomsverksamheten och visa att de till 100% går till ungdomsverksamheten. UEFA kräver att få se kostnadsram och budget för varje klubb innan de gör en utbetalning.

Svensk Elitfotboll: Pengaregn över 2018 års allsvenska klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.