Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: Kasim väntar på besked

När Yaser Kasim togs in i ÖSKs trupp under sommarfönstret meddelade klubben att man skrivit ett kontrakt med honom som sträcker sig fram till slutet av år 2021. Nu var det inte riktigt så. Kasim fick ett kontrakt fram till den här säsongens slut plus att ÖSK hade en option på en tvåårig förlängning.

Frågan är om det blir någon sådan förlängning. Kasim fick sin tredje varning i gårdagens match mot Djurgården efter en onödig för att inte säga cynisk stämpling på en djurgårdsspelare. Inte blir saken bättre av att han trodde att han bara hade en varning och därför kosta på sig att spela ”tufft”.

Jag tror att det är tveksamt om det blir något utnyttjande av förlängningsoptionen för Kasims del. ÖSK har i princip tillgodosett sitt behov av mittfältare under hösten. Nordin Gerzic har förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett år. Johan Mårtensson är på väg tillbaka efter sin skada och har fått sitt kontrakt förlängt med två år. Simon Amin har trots upprepade skadeproblem visat, att han håller en allsvensk nivå. ÖSK med ett överflöd av unga mittbackar har börjat spela Niclas Bergmark på mittfältet – en spelare som klubben säkert vill ge så mycket speltid som möjligt. Dessutom är förhoppningsvis Dennis Collander tillgänglig igen efter hans symfysplågade debutår hos ÖSK.

Behövs det verkligen en central mittfältare till? Jag tror inte det. Om ÖSK trots allt skulle vilja ha någon slags mittfältsförsäkring nästa år medan ungdomarna växer till sig vore det nog vettigare att ge Martin Lorentzson en kontraktsförlängning på ett år. Lorentzson har förvisso passerat sin toppnivå, men han är en väldigt klok, flexibel och användbar spelare, vars insatser nästan alltid värderas högt av utvärderingsalgoritmerna. Eftersom han själv verkar positiv till en förlängning, tycker jag att det vore ett bättre alternativ.

NA: Kasim avstängd mot Malmö – nu kan han ha gjort sista matchen för ÖSK

2 kommentarer – kommentera

Adde

Jag frågade Simon för en månad sen hur Kasims kontraktslängd såg ut och han svarade att avtalet är på 2,5 år. Därför tror jag att det inte finns en option att förlänga utan snarare en option för ÖSK att bryta avtalet efter denna säsong.

Ficedula hypoleuca

Ja, så är det förmodligen. Jag uttryckte mig nog lite slarvigt när jag skrev att det fanns en option att förlänga, som verkar ha varit fallet med Mehmeti. Det väsentliga är dock att ÖSK har möjlighet att ”göra sig av2 med honom ifall de vill göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.