Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ska ÖSK ha ett damlag?

NA lyfter i dag frågan om ÖSK även skall ta in ett (eller flera) damlag i organisationen. ÖSKs VD Simon Åström är samtidigt både positiv till tanken och avvaktande till genomförandet.
Till tidningen säger han både:
– Vi tror att vi inom ÖSK Fotboll ska ha damfotboll i verksamheten framåt. Det är självklarhet för oss
men också:
– Det är en angelägen fråga för oss som har hög prioritet i våra långsiktiga strategiska planer.

Det låter med andra ord inte som att det är någon överhängande risk att ÖSK omgående ger sig in i någon damfotbollsverksamhet. Vilket givetvis är det enda rimliga förhållningssättet.

Om ÖSK engagerar sig med damfotboll kan väl ambitionen inte vara annan än att etablera sig med ett lag i den högsta divisionen. En verksamhet som kostar mellan 5 och 10 mkr. Förmodligen närmare 10 om man vill ha ett någorlunda stabilt lag. De pengarna finns helt enkelt inte i den struktur som ÖSK har idag. Inte ens om det kommer att komma in några extra miljoner som är hänförliga till ett damlag.

Frågan kompliceras av att det redan finns ett damallsvenskt lag i Örebro. Ett lag som har stora svårigheter att få sin ekonomi att gå ihop. Ja, ihop går ju den egentligen inte. KIF Örebros verksamhet karaktäriseras av återkommande förluster och ekonomiska problem. Om det inte finns något underlag för en elitklub inom damfotbollen i Örebro, så finns det definitivt inte det för två som i princip skall slåss om samma resurser.

Vad ÖSK däremot borde göra redan nu är att stötta flickverksamheten i ÖSK Ungdom och damverksamheten i ÖSK Söder. På så sätt kan de vara säkra på att det finns en plattform att bygga från om/när KIF Örebro tvingas kasta in handduken.

NA: Planen: ÖSK i elitsatsning på damfotboll
NA: Kif Örebros ordförande stänger inte dörren för hopslagning med ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.