Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Västerås eller GAIS för Axén?

Det ryktas en del om vart Alexander Axén skall ta vägen efter det att hans kontrakt löper ut med C More i och med att Allsvenskan avslutas och sändningsrättigheterna flyttas över till Discovery-kanalerna.

Axén har ju varit rätt tydlig med att han gärna vill tillbaka till ett mer handfast fotbollsjobb som till exempel tränare. Något som givetvis satt igång en viss spekulation om var han kommer att dyka upp.

Två heta kandidater att engagera honom verkar GAIS och Västerås SK att vara.

GAIS.
Fotbollskanalen skriver, att Axéns namn finns med på en lista med 6-8 tänkbara namn och att det är hans namn står överst. (Kan ju vara för att båda hans namn börjar med ett ”A”, vad vet jag). Axén hade ju några framgångsrika år med GAIS innan det sket sig som det med jämna mellanrum brukar göra i den klubben. Inte värre dock än att han är välkommen igen. GAIS är i princip tränarlösa i dagsläget med Patrik Ingelsten som interimistisk tränare.

Västerås SK.
Även Västerås SK förlitar sig sedan förra omgången på en tillfällig tränarlösning. Hos dem är det Peter Markstedt – även han en gammal målgörare – som har fått ansvaret att fungera som brygga mellan gammal och ny tränare.

VSK-bloggen ANNO 1904 hänsvisar till SportExpressens skribenter Daniel Kristoffersson och Noa Bachner som i sin pod Disco & Noa från den 8 oktober tydligen tror att Axén kommer att bli Västerås nästa tränare.

Slutstriden avgör kanske.
Mycket hänger dock på hur de två lagen lyckas med sina respektive säsongsavslutningar. Västerås (30 poäng) ligger precis över kvalstrecket och GAIS närmast över dem (31 poäng). På kvalplatserna lurar för tillfället IK Frej (26 poäng) och Syrianska FC (25 poäng). Kvalplatslagen behöver alltså vinna minst två av de tre matcher som återstår denna säsong för att gå om. Kan nog bli svårt.

Sedan kan man ju fråga sig varför Axén skall trassla till det med lag som kämpar i botten av Superettan. I Västerås finns det i och för sig fortfarande kapital att ta av, vilket skulle göra det lättare att få till en trupp som passar hans smak. Men en utmaning blir det säkert ändå.

Fotbollskanalen: Uppgifter: Alexander Axén Gais huvudspår till ny tränare
ANNO 1904: Silly: VSK Fotbolls tränarjakt i slutfasen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.