Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Västerås valde Markstedt

Västerås SK (Superettan) har nu bytt tränare. Marginellt intressant för den här bloggen eftersom Alexander Axén tidigare nämnts som en av kandidaterna att ta över. Så blir det inte.

I stället är det duon Peter Markstedt och Leffe Berg som gemensamt tar över ansvaret som huvudtränare. Medan den hitillsvarande huvudtränare Thomas Gabrielsson lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan kommer det i huvudsak vara den kvarvarande assisterande tränaren Markus Lindberg som står för truppens träningar.

Markus Lindberg är kvar och kommer driva mycket av träningarna. Vi kommer givetvis också vara drivande, men Markus kommer vara den som driver träningarna mer. Vi ska vara där och trycka på. Jag tror vi har en bra mix vi tre tillsammans, enligt den nygamle tränaren Leffe Berg. (Markstedt och Berg tränade laget år 2015 innan Johan Mjällby tog över).

En ansvarsfördelning som i alla fall så här på avstånd verkar något oklar. Det verkar ju nästan som om huvudsyftet med manövern var att bli av med Gabrielsson och att man sedan fått lappa ihop det som blev kvar så gått det går.

VSKs situation är väl ännu inte direkt akut. Laget har sju poäng ner till direktnedflyttningsplatserna och fem till kvalplatserna. Det återstår fyra omgångar att spela. Det borde man väl klara av kan tyckas. Förlusten i den senaste matchen mot Öster, som ligger på en av direktnedflyttningsplatserna, var det som utlöste tränarbytet.

Men det återstående spelprogram är mycket krävande så läget kan nog snabbt bli akut ifall de andra bottenlagen vinner några matcher. VSK möter nämligen först de två topplagen Varberg och Mjällby. Sedan väntar bottenstridskollegan GAIS innan seriespelet avslutas mot Brage, som ju också är med och slåss i den absoluta toppen av serien.

Det finns inget skrivet (vad jag sett) om längden på de nya tränarnas kontrakt. Det rör sig kanske bara om ett åtagande säsongen ut och att klubben därefter går ut med att skaffa sig en ny tränare ”på riktigt”. Det var säkert svårt att få tag på någon som var villig att ta sig an huvudtränaruppgiften redan nu så nära inpå säsongsavslutningen och med risken för en nedflyttning till div 1 hängande över klubben. I så fall kan det kanske bli dags att damma av Axén-alternativet igen om klubben klarar sig kvar. Alternativt för Axén att damma av Västerås-alternativet.

I Västerås SK nu två av ÖSKs föredettingar. Ilir Berisha är lagkapten och Anton Fagerström är oomstridd förstekeeper.

Västerås SK: Tränarbyte i VSK Fotboll
VLT (Mittmedia): Så ska nygamla tränarduon hjälpa VSK att rädda kontraktet

Peter Markstedt (Wikipedia).

1 kommentar – kommentera

Anno 1904

tränarkontrakten är bara för fyra matcher – Axén är nog i allra högsta grad aktuell – givet att VSK klarar sig kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.