Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Amin: Återkommande knäproblem

NA skrev för några dagar sedan om Simon Amins knäproblem. Han står ju utanför truppen för tillfället efter att ha fått ytterligare ett återfall i hemmamatchen mot GIF Sundsvall.

Tidningen skriver att man tror att det rör sig om en senkommen variant av Schlatters sjukdom. En i och för sig ofarlig inflammation som gör att man får ont i knäet. Mot denna förklaring talar att Simon egentligen är alldeles för gammal för att drabbas av denna typ av skada. Den inträffar normalt under uppväxtåren och Simon som fyller 22 senare i år borde redan ha passerat det stadium då Schlatter uppträder. Men det är han kanske ändå inte eller så är det något annat som det medicinska teamet inte lyckats diagnostisera.

Amin säger till tidningen, att han hoppas kunna delta i årets tre sista allsvenska matcher för att sedan åka på ett landslagsläger med den syriska U23-landslagstruppen. För att sedan eventuellt kunna ta steget upp till A-landslaget.

Jag kan väl inte annat än tycka att detta låter väldigt riskabelt. Han missade först stora delar av försäsongen på grund av den här skadan och har väl sedan två gånger drabbats av återfall efter det att han vilat tillräckligt mycket för att symptomen (smärtan) skall försvinna. Risken borde vara stor att samma sak upprepas igen om han inte låter skadan få tillräckligt lång tid för att läka ut ordentligt.

Jag kan förstå honom. I år har han tack vare att Johan Mårtensson inte kunnat spela fått något av en gratisbiljett in i startelvorna. En gratisbiljett som han sedan utnyttjat på bästa sätt. För honom gäller det nu att visa att han även i fortsättningen skall ha den platsen, vilket han inte kan göra vid sidan av planen. Samma sak på sätt och vis med landslagsplatsen. Det är väldigt få spelare som får den typen av chanser. Tackar han nu nej till landslagssamlingen för att i stället ägna sig åt rehabilitering är risken stor, att landslagschansen inte kommer igen senare.

Men risken är givetvis stor att han om han är för ivrig förvärrar sin skada ifall han överanstränger sitt knä innan skadan verkligen har försvunnit.

NA: Simon Amin om mystiska knäskadan inför Hammarbymatchen
1177 Vårdguiden: Schlatters sjukdom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.