Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: ÖSK och Gerzic överens om förlängning

Nordin Gerzic styr och ställer på ÖSKs mittfält (2014)


ÖSK meddelade idag, att man kommit överens med Nordin Gerzic om en ettårig kontraktsförlängning. På sin webbplats skriver föreningen:
ÖSK:s mittfältsgeneral och lagkapten är nu klar för ytterligare en säsong med klubben. Gerzic, som spelat för ÖSK större delen av sitt liv, förlänger sitt kontrakt med ett år och är en viktig del i klubbens lagbygge inför 2020.

(Ja, egentligen är det ju aktiebolaget som skriver detta, men det låter så underligt att skriva så).

ÖSKs 35-årige lagkapten (som hinner fylla 36 innan det här året är slut) håller fortfarande väldigt hög klass. Twelve.com, som analyserar insatserna i bland annat Allsvenskan, rankar honom på 4:e plats av samtliga spelare. Nordin är ju den utespelare som spelat flest minuter i årets Allsvenska och det hjälper till en del med den analysmetod som Twelve använder sig av, men ändå.

Sofascore.com, som använder sig av en mer traditionell rankingmetod, har honom på plats 41 av de 406 spelare som förekommit i någon allsvensk match i år.

Båda de här rankingarna är för övrigt algoritmbaserade, så det finns inget mänskligt tyckande inblandat i rankingarna.

En annan, kanske inte helt uppenbar effekt av förlängningen (och spel nästa år), är att det hjälper ÖSK i klubbens akademiranking. ÖSK har ju varit väldigt stolta över att akademin i den senaste rankingen uppgraderats ett snäpp från tre stjärnor till fyra stjärnor.

I den lite märkliga beräkningsmetodik som används då akademierna betygsätts och rankas ingår de spelare som fortsatt från akademierna till elitfotbollen som en väldigt tung delkomponent. Av de spelare som ÖSK kan tillgodoräkna sig i den delen av rankingen väger Gerzic väldigt tungt. Han står nämligen för 96 av de 580 poäng som den här delen av rankingen ger. Som läget är idag kommer ÖSK att åka ner till tre stjärnor igen den dagen som Gerzic avslutar sin karriär som elitfotbollsspelare.

ÖSK: Kapten Nordin Gerzic förlänger med ÖSK
NA: Kaptenen förlänger med ÖSK
ÖSK: Nordin Gerzic: ”Jag brinner för ÖSK” (video)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.