Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: Deprem funderar på framtiden

NA:s Fredrik Carlsson har talat med Rodin Deprem om dennes framtidsplaner. Spelarens kontrakt går ut senare i år och han har ännu inte hört något från ÖSK angående önskemål om en förlängning. Vid det här laget borde ÖSK väl ha talat med alla spelare de vill förlänga kontraktet med, så ÖSKs tystnad kan knappast tydas på annat sätt än att Deprem inte står speciellt högt på prioriteringslistan, om han står där alls.

På frågan om han ser ÖSK som ett avslutat kapitel, svarar han:
Nej, jag vill inte säga. Jag har respekt mot klubben och spelarna och tycker att de gör det skitbra. Jag respekterar tränarna och laguttagningarna men i slutet av dagen måste jag se över min egen situation.

NA skriver att det är rekryteringarna av Viktor Prodell, Agon Mehmeti och lånet av Carlos Strandberg som begränsat Rodins spelmöjligheter. Jag skulle nog till den listan vilja lägga till Jake Larssons och Kevin Wrights genombrott. Det var ju som kantspelare till vänster som Rodin fick sitt stora genombrott som juniorspelare. Att ligga längst fram och fightas med biffiga centrala mittbackar passar honom betydligt sämre än att kunna komma in från kanten när det drar ihop sig framför mål.

Även om det knappt blivit någon speltid alls så är väl ändå inte de två åren hos ÖSK helt bortkastade. Han har skaffat sig ett namn, tränat på en bra nivå och fått lite speltid i Allsvenskan på sin meritlista. Det borde räcka till ett vettigt kontrakt på i alla fall Superettans nivå.

För egen del har jag svårt att förstå hur ÖSK resonerar kring sina yngre talanger. När de lämnat junioråldern erbjuds de i princip inget matchspel förutom sporadiska och ofta rätt meningslösa matcher i U21-allsvenskan. Samtidigt säger alla (inkl. ÖSK) att spelare i den åldern bör spela tuffa matcher varje vecka för att kunna utvecklas.

Det finns ett regelverk för utlåning av yngre spelare som innebär att spelarna i princip är tillgängliga för både den lånande och den utlånande klubben. Men den möjligheten använder sig ÖSK inte av trots att det i Örebro (med omnejd) finns ett antal klubbar som skulle ha nytta av den förstärkning som ett lån av en av ÖSKs talanger skulle innebära.

NA: ÖSK-talangen om bristen på speltid och framtiden i klubben

Spelare med utgående kontrakt.

Namn Kontraktslängd Födelseår Anmärkning
Rodin Deprem 2019 1998
Martin Lorentzson 2019 1984
Mathias Karlsson 2019 1995
Nordin Gerzic 2019 1983 18/09 Förlängt 1 år
Adam Bark 2019 2000 18/12 Från Akademin
Agon Mehmeti 2019 1989 19/03 Från klubblös, option 2 år till
Yaser Kasim 2019 1991 19/07 Från klubblös, option 2 år till

 

2 kommentarer – kommentera

Magnus Pettersson

Nja, Jake Larsson och Wright har ju så nästan helat tiden spelat som ”vingar” med ett stort defensivt ansvar. Det är inte Rodins plats. Så han konkurrerar ju inte direkt med dem.

Sedan så missgynnar ju Rodin att vi numera spelar ett sorts 3-4-2-1. Av de tre offensiva positionerna så konkurrerar Rodin med det här spelsättet med den centrala anfallaren längst fram. De två andra offensiva spelarna . just nu Broberg och Bertilsson – spelar som ”10:or” och är viktiga i själva spelet. Och den rollen passar nog inte Rodin särskilt bra. Han hade passat bättre om vi, som vi gjort då och då tidigare, spelat med en eller två offensiva ”yttrar”. Just nu passar Rodin därför väldigt dåligt in i vårt sätt att spela. Och allt annat än att han få lämna vore en stor överraskning.

Ficedula hypoleuca

Tack för din kommentar. Det ligger mycket i vad du skriver, även om jag tror att du kanske underskattar Rodins möjlighet att agera som wingback. Men det var knappast för den rollen som ÖSK skrev kontrakt med honom utan man såg honom nog i första hand som en målgörare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.