Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Rogic nära flytt

Expressen skriver, att en övergång för Filip Rogic från ÖSK till ryska FC Orenburg nu är nära. Klubbarna har, skriver tidningen, kommit överens om en övergångssumma i storleksordningen 2 mkr. Tidigare har det sagts att ÖSK ville ha minst 2,5 mkr. Nu verkar klubben dock ha prutat på sina krav och vilket öppnat för en överenskommelse med den ryska motparten.

Innan affären är slutgiltigt i hamn återstår en resa till Ryssland för den obligatoriska läkarundersökningen.

Jag har lite svårt att förstå varför spelarens agent läcker det här till Expressen. Om det inte är så att han hoppas att någon annan lite attraktivare klubb skall inse, att de kan få in en hyfsat bra mittfältare för reapriset 2 mkr. Det borde ju finnas en mängd halvstora klubbar som skulle kunna ha stor nytta av en spelare med Rogics kvaliteter.

Jag skrev tidigare en del om den ryska klubben och tycker inte att det verkar vara något bra val. Orenburg är en halvmiljonstad som ligger nära gränsen till Kazakstan långt från ära och redlighet. Om Rogic inte talar ryska är det väl en stor risk att det socialt blir en rätt isolerad tillvaro. Både på planen och på fritiden.

Den ryska ligan har spelat sju omgångar så här långt och hans nya klubb (om det nu blir så) ligger sist av de 16 lagen i ligan med 2 poäng och minus 6 i målskillnad.

Expressen: Rogic bara detaljer från att lämna ÖSK
NA: Uppgifter: Nyckelspelaren nära att lämna ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.